Tuesday, February 8, 2011

Tak Salah nak Direview: Ada Berani Direview?

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang
Assalamualaikum and Salam 1 Dunia.
 
Hurm..panas la plak hari ni..bukan panas hati, bukan panas kepala..
tapi cuaca ni ha yang panas..musim kemarau dah bagi signal..musim hujan pulak beransur mintak diri..
wokeh..dalam panas2 ni, aku dah mengidam lame nak update blog banyak2,
nak qadha balik apa yang aku tinggalkan selama aku bercuti nih..
so, aku join segmen anjuran Mr. Junko..ala..pemilik blog Melayu Frustasi tu..
lame jugak rasanya x menjenguk kepala ke blog beliau..sori yek incik junko...
maklum la...incik mata nih orang kampong..once dah balik kampong, line internet memang totally xde..
bukan sebab xsampai ke hape, tapi memang kat umah aku di kampong tu xpasang internet.
nak gune berukbengong cam serba salah plak...so, tpaksa la puasa berblog kejap..
masa untuk bersama keluarga la katakan...
okeh..back to the segmen..what segmen?
Blog review segmen...what you need to do?check this out..
nampak tak?tak nampak?haa..alamaknya xlame dah tu..kena beli spek baru..okeh.

kenapa aku minat untuk direview?
haa..sebab aku minat la...haha..okeh2..gurau2..
aku ni blogger baru...masih dalam proses pembelajaran..so xtaw mane kelemahan, mana kekuatan..
tapi aku sedia terima segala kritikan..and aku jugak mengaku aku benci pujian..
sebab pujian boleh membuatkan aku riak dan takbur..owh..munafik gitu!!!
kita hidup mesti belajar dari kesilapan..experience is the best teacher, mistakes is the best homework and failure is the best lesson...triumph and disaster are made to be together...
nobody can't deny that!!so, sila2 lah bagi teguran kalau aku ade silap salah yek...
xkesah anonymous ke, sape2 ke, aku terima as a critikan membina...seriously!
cukup kot..terlebih panjang pulak..hehehe...

Review about Blog Melayu Frustasi?
hurm...overall okay and good!
keep it up...kalau nak senaraikan satu2 kebaikan, aku rasa xtersenarai kot..
haa..meh nak critic plak..haha..xdela..just nak bagi pendapat...
aku ni jenis yang simple mimple..xsuke benda2 complicated..and aku rasa xsure either tulisan2 yang bergerak ikut mouse tu perlu or not..bagi aku cam serabut sikit la..agak mengganggu especially time nak baca entry...
hehehe..suka suki jek nak kutuk orang kan..xpe2...kita sama2 belajar..it's ok!
a true friend is a friend that willing to tell the truth about bad things...hurmm..am i?
haaa..one more things..ada certain2 part tulisan kat blog ni kecik sgt2..aku ni dah la rabun, memang terginjal2*kinjal actually* jugak la nak baca..and the warna of the font..xsesuai sangat hijau and putih..xmenyerlah gitu..tapi xpe..maybe incik junko ni peminat setia sang hijau putih..hahaha
 
aku ni memang camni..kalau rasa aku ni terkasar bahasa, mintak maap la yek..
in person pon aku dikenali dengan orang yang mulot laser...lebih baik lagi jujur..
kan3...xbaek tipu2..hahaha..okeh..cukup kot...yang lain2 kat belog tu sume ok...

okeh!everything's done!that's it..all the best yek inchik junko..

5 comments:

Dark Chocolate said...

ohh. awk ade buat segmen ni err sekarang ? awk review blog org ke ape ?

JUNKO-EL-HIDA said...

hahaha..tima kasih sebab join segmen nie..Hope ramai yang akan mnyertai segmen nie..Segmen nie win-win situation..Kalian ble review blog aku & aku review blog kalian..So kita sama-sama dapat manfaat dari situ..Tggu review aku k?..ihihihi..Ko org kedua tegur psl mouse..hihihi

Mr.Eye said...

Dark Choc:
eyh2..xla..saya join orangnyer segmen je...blog Melayu Frustasi..
ade kat link bahagian atas blog sy..
sile2 join...best way utk kite kongsi pendapat tentang blog orang dan terima kritikan orang tentang blog kite..hehehe.. ;)

Junko:
hahaha..no hal la bro...insya allah rmai yang join...okeh..aku tunggu review ko plak...xsabar dah ni..nebes cam nak amik award la plak..kah3~...pasal cursor tuh no comment..hahaha ;)

masterfaiz.com said...

wah! cam best!

Mr.Eye said...

faiz:
haa..dah taw best, join la..bagi berapi sikit inchik junko kena kritik..kah3~just joking~!

*peace*