Monday, February 28, 2011

Tak Salah nak Berkongsi Cerita: I’m Gay!

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang
Assalamualaikum dan Salam 1 Dunia.

Since hari ni aku sedikit kelapangan, walaupun hanya berbekalkan tidur kurang daripada 3 jam dalam tempoh 40 jam, Alhamdulillah, aku masih mampu untuk berfikir dengan warasnya. Memang benar tidur sebelum zuhur merupakan salah satu masa di mana manusia akan mendapat tidur yang berkualiti. Berbalik kepada cerita yang ingin aku sampaikan, aku rasa ini adalah pengalaman peribadi aku yang hanya mereka-mereka yang berkenaan sahaj yang tahu. Kenapa ingin dikongsikan di sini? Kerana aku merasakan peristiwa tersebut memberi impak yang besar dalam kehidupan. 

Ceritanya berkaitan usia muda remaja (skang ni masih lagi muda remaja) dan berkisarkan tentang cinta. Hehehe..Jap2.. aku nak tukar gaya bahasa boleh tak? Tak nak jadik skempos.hahaha.. okeh! Back to reality, aku ni pernah gak bercinta macam korang-korang yang tengah hangat bercinta. Well! Love is for anybody! Bagi jejaka hensem dan kacak macam aku ni (poyo kejap), aku tak de la playboy mana pon. Stakat ni baru ada 3 orang koleksi mantan pacarku! Hahaha.. tak banyak kan? 

1.      This is my first love story. Aku mula-mula jahil sangat tentang cintan cintun ni. Seriously, aku masa skolah dulu, budak-budak pompuan yang comel-comel macam Lisa Surirumahku ku geram giler kot kat aku. Bukan sebab aku jambu, bukan sebab aku kacak (tapi mungkin jugak), tapi sebab aku suka kacau dan kenakan budak-budak comel ni. Well! Nama pon gelaran comel, bila marah time kena kacau tu, lagi lah comel. That’s why aku suka kacau yang comel-comel. Tapi macam mana tah tiba-tiba ade awek usha aku baekpunyer, nak kapel dengan aku. Time tu form 3. Giler kau! Nak amik PMR tu.. tapi sebab aku kesiankan budak pompuan tu, lagipon aku ni memang gatal nak ade makwe, so aku pon accept la. Dan rasminya kami sebagai pacaran. Gedik syial mr.eye! hahaha. Kami ni sekelas, and the best part is dalam kelas kami tak pernah pon cakap. Giler kau, aku pemalu syiot dulu-dulu. Time tu dah jadi trend kot kapel dengan kawan sekelas and dalam kelas aku saje dah ade dekat 5 pasangan kot. Aku lupa plak. Lagi kelakar kalau ingat balik, kami dating seriously lawak. Masa balik sekolah, kami semua pasangan2 kapel sekelas ni akan gi ke kantin sekolah, amik satu port, then duduk mengadap lelaki dan pompuan. Kalau ada idea, borak2 la jugak. Kalau tak, aku buat tak taw jela. Nak ringkaskan cerita lah kan, kami pon putus setahun setengah kemudian. Dia pindah ke negeri lain. So, aku pon dapat lah status duda tanpa anak! Demn! 

2.      Yang second pulak, tak de yang menarik pon. Sekali lagi aku kapel mase nak amik exam which is SPM. And cinta kami ni cinta jarak jauh. Aku kat Kelantan, dia kat Johor. Tapi yang peliknya, lame jugak bertahan tu. Ade la dalam dua tahun setengah. Kalau tak silap, first year aku masuk degree, kami putus. Haa...tu je.. sorry la gurl! I tak de cerita menarik nak describe pasal you. So, jangan amik hati. (padahal dia tak tau pon ni belog aku).hahaha.

3.      Okeh. Yang ni last! Cinta terakhir aku setakat ni.  Aku ulang, Setakat ini yek!. Hahaha.. dan part nil ah yang aku nak describe pasal tajuk tu. Actually, permulaan cinta aku ngan minah sombong ni kat satu pameran. Kitorang kenal masa sama-sama jumpa kat pameran tu. And for the first time, aku tackle pompuan. Yang kesah cinta before nih, dua-dua mantan tuh yang tackle aku. Haa.. hot kan aku?welll~! nak dijadikan cerita, cinta kami tak bertahan lama pon sebab dia ada orang lain. Katanya aku ni garang, so dia cari la orang lain. Hubungan cinta kami ni setahun je. Memang genap setahun. Then, kami putus. And seriously, aku tak rasa pape pon masa kami putus tu. Sebabnya dia lari kat orang lain. Aku tak sedih, malah happy adela. Sebab tuhan dah bagi petunjuk awal-awal lagi. Lagipon, benda tu jadi sebelum aku ada pape ikatan pon. So, sebab aku tak de reaksi sedih or kecewa, kawan-kawan aku pon tak de sorang yang tahu. Sebulan lepas tu kot baru dorang perasan. Tu pon sebab minah tu post yang bukan-bukan pasal aku kat blog dia. Hurm..and ramai jugak kawan yang Tanya aku kenapa clash..then dengan tanpa segan silu aku jawab, “I’m gay!”. Sekali dengan muka-muka yang jambu+serious, dorang pon pecaya. And the worst part is, pada masa tu jugak status kat facebook aku berbunyi camni “bosan dah kapel dengan pompuan, kan bes kalau dapat kapel dengan lelaki”. Hahaha. Tak pasal-pasal sampai skang aku kena chop gay. And Alhamdulillah, aku tak pernah nak kesah kot. Sebabnya aku buat camni, sebab perangai manusia ni macam2 ada. Bayangkan kalau aku jawab aku clash sebab minah tu pi kat orang lain, so akan ada lah suara2 sumbang mengatakan yang aku ni tak reti jaga chikaro lah, curang lah. And because of that false gay statement, dorang tak berani dah nak Tanya aku banyak2. Aku amalkan konsep tu sampai skang. Contoh, kalau ada orang Tanya kenapa aku suka mandi tenghahari, then aku cakap je mandi wajib!. Kalau orang Tanya aku tengok cite ape sampai pukul 2 pagi (kalau mood layan cite baikpunyer), then dengan bangganya aku jawab layan porn! And because of that daring answer, dorang diam, tak banyak songeh.ahahaha. and Alhamdulillah, setakat aku kapel dengan 3 chikaro sebelum ni, tak pernah pon aku dating berdua-duaan. 


Moral of the story tak payah la nak kapel2 bagai nak rak, duk bawak anak dara orang sana sini, buat benda2 tak senonoh. Once dah clash, malu pulak. Yang terlanjur, mak bapak tanggungmalu. Fikir2kan, dan selamat beramal.kepada yang lelaki, anak dara orang bukan barang touch and go. kalau nak touch, kena bayar tol dulu. kawin! jangan kawin lari, nanti penat pulak nak lari. kepada yang pompuan, jaga maruah diri anda. jangan jadi barang yang ditebuk tupai. ingat tu!

7 comments:

masterfaiz.com said...

buat aoa malam tadi? penat semacam je tengok..

--> melancap ar.. hahaha!

FariehanIbrahim [LBC] said...

bercinta lpas kawen lh besh kn. (^^)v

Mr.Eye said...

faiz:
haha..absolutely!pandai ko kan.
lawan tokey nampak..hahaha ;P

fariehan:
haaa..yang tu pon best jugak...
tapi before kawin 2 kena la jugak kenal2 bakal suami/isteri.
barulah rumahtangga aman damai.. ;)

fa-in said...

couple tu haram.

Mr.Eye said...

fa-in:
yup. betol tu..
tapi tak ramai yang tahu.
yang tahu pon ade jugak yang buat.
macam sy la. tapi alhamdulillah, dah sedar. hehehe ;)

Anonymous said...

Good words without deeds are rushes and reeds.

Zhaki Mohamed said...

jolo doh tu. bek bina idup hok kukuh dlu. bru leh nk gwe ko guano?