Monday, February 14, 2011

Blogging?Best ker?

Dengan Nama allah yang maha pemurah lagi maha penyayang.
Assalamualaikum dan salam 1 dunia.

Actually, aku skang ni dah ketandusan idea + malas + busy untuk update blog.
Kalau dulu agak laju jugak la nak menaip, skang ni balik2 merangkak2 nak taip entry. Ni sume gara2 thesis yang aku kena siapkan. Lebih tepat lagi, merangkak2 nak taip dalam malay. Chewah! Bese la. Menaip thesis siang malam gune English, sampai dah lupe nak menaip dalam malay. Adoi la! Okeh, kali ni aku nak jawab pertanyaan kawan aku ni. Dia Tanya, ko duk baca blog, buat blog ni best ke?
Haaa..korang tolong la jawab. Kalau aku malas, aku cakap je xbest. Kan2.. tapi mak aku pesan mase kecik2 dulu, menipu tu dosa, masuk api neraka. Haha..padahal aku ni kaki tipu. Mase kecik2 dulu pon memang suke giler menipu. Insaf2.. 

Haaa.. blogging ni bagi aku xdela best sangat. Setiap orang ada pandangan masing2. Dan pada pandangan aku, just so-so jela.. xde lah sampai hidup mati keranamu blog. Owh! Tak sampai tahap tu lagi la derr! Aku ni just mengisi masa lapang. Actually, dengan blog ni, aku rasa dunia aku sedikit berkembang. Bukan hidung yek! Dunia! Sebab? Ade sesetengah orang suke baca paper and aku tidak sama sekali! Yeah! Aku tak suke baca online news. Aku lebih prefer blog. Sebab? Kalau news, bahasa dia sangatlah formal dan skempos! Aku tak suke dowh! Especially BM. Seriously, aku jarang dapat A BM. Malah SPM pon kantoi BM. English? A1 kot..haha..tunggan terbalik dah aku. Opss...
Okeh. Dunia blog ni lebar, besar, xdela 7 kaki dalam, 5 kaki lebar, 7 kaki panjang macam umah yang ajis nak sewa tu which mean kubur! Ramai kot yang terlibat dalam dunia blog ni. So, kalau dah ramai riban2 tu, mestila masing2 akan ada pandangan masing2 tentang any issues kan. Xkesah la global or glocal. Same jek. Aku ni jenis yang suke baca pandangan orang. And pada masa yang sama, aku akan kuarkan pandangan aku sendiri. Tapi depens on mood la. Kalau issues politik, no comment! Aku benci politik sebab pengamal politik menyalahgunakan kuasa yang ada. So, sorry politik! Sebab dorang yang dajjal tuh, aku benci ko!hahaha..
Lain2 alasan kenapa aku suka blogging, sebab dapat ramai kawan. Walaupun kita xkenal di dunia yang nyata, bagi aku cukup untuk kita kenal dalam dunia maya nih. Kalau dapat kenal di dunia yang nyata, lagi best! It’s just a bonus! That’s why blogger2 suke buat gathering kan. Tapi for time being, aku xpernah lagi join mana2 gathering. Sorry guys! Kena kukuhkan empayar dulu..hahaha..

Last but not least, aku boleh ikuti perkembangan kawan2 aku especially yang kat overseas. Ape khabar dorang, ape dorang makana hari ni, sehat ke tidak. So, ni jugak antara salah satu sebab kenapa aku buat blog.  Yang lain2, takde idea lagi nak cakap pe.. tengah2hari camni, perot pon lapaq, kalau kena nasik dulu, baru dapat idea kot. Maye time tuh idea dah mencurah2 ke lading padi, tapi once perot dah kenyang, malas la polak. Okeh! This is just a quick entry. Sorry kepada pembaca setia Tak Slaha (ad eke?macam takde jek!keh3) sorry sebab entry sejak kebelakangan ni kurang memuaskan hati. Will try to do something for it! Don’t worry keh.
Kay lah! Selamat berlunch sume..Salam maulidurrasul.

2 comments:

Dark Chocolate said...

mr eye. ko percaya tak, yg orang yg suka menulis ni, tak suka membaca, dan org yg suka membaca, tk berapa suka mnulis sebb tk reti...

hehe...sebb aku ni suka menulis, tp benci membca...kalo blog aku bce laa...

kwn aku lakk, suke gler bce2 novel, buat blog tp die ckp tkde idea nk menulis..haha....

Mr.Eye said...

Dark Choc:
haaa..betol 2...
it's normally vice versa.
tapi xsemua la..aku ni jenis yang suke baca ayat2 zaman kini..
sebab kadang2 sgt kelakar kot.
bbeza ngan zaman kecik2 dulu..
mane nak ade ayat2 canggih tu..that's y aku suke baca blog. tapi seriously aku xsuke baca blog yg very personal.tah. cam xbest je..hehe ;)