Thursday, January 6, 2011

Tak Salah nk benci lelaki!

Salam again...
hye u ols..harini sehat?
musim hujan xhabes lagi...
musim hujan pon ak rasa dh ckup sejuk...
apatah lagi musim salji...
so, sape2 yang duk obesiti tuh*oppss..typing error..obesi 2, 
ingat2 lah kampung halaman yek..
wokeh..today cekgu nk sembang2 psal lelaki..
kah3~poyo jd cekgu plak..bese la..amik mood bukak skolah...
okeh2..byk plak pakcik ni nagging yek..
yek!nk ckp pasal lelaki yang salu dibenci oleh wanita...
adoi la..apela nasib lelaki ni kan...
since ak blogwalking mlm td, 
byk kut terbaca post2 and entry2 awek2 cun malaya..
duk luah perahsantan*perasaan sebenarnya* kt blog masing2..
ade yang fobia ngn laki...
ada yang marah ngn laki...
ada pulak yang benci ngan laki..
adoi la..jgn cmtu..ak pon laki gak...
yang marah 2, bawak2 la bertendang.*lawak lapok.(bertenang sebnrnya)
yang fobia 2,jangan plak jadik lesbian...
yang benci plak?
uish..ni dh smpai tahap gaban dh..
wokeh...kt sini ak nk buat statement maut skit..
korang boleh jek nk benci ngn laki seandainya:
(korang here means wanita2..yang laki 2 kalo nk terasa pon, sila la terasa..xdep sape2 nk marah pon)

1. korang boleh benci lelaki kalo korang rasa korang hidup kt dunia ni tanpa bapak..
bukan ank buangan yek..ala..jgn plak nk ckp mak korang ngandungkan korang tanpa ayah and lagi terkejut jangn plak ada yang claim mak dia masih dara!sorg jek manusia yang mcm 2 which is/was (sb grammar ak lemah,xtaw nk guna is atau was) Mariam, ibunda kpd Nabi Isa a.s. (bukan Amareka Sarikat)...so, jgn nk ngada2 kuarkan statement "Ak benci lelaki kerana ayah/bapak/pak/bapa/daddy dan yang sewaktu dengannya tu lelaki..secara tak langsung, korang benci ayah korang! paham maksud ak?xphm, tny kt komen..(pdahal saje nk suh orang komen..kan3..)

2. korang boleh benci lelaki andainya korang xde nabi...
Kesemua nabi bagi umat islam adalah lelaki..so, once korang dh kuarkan statement "Benci giler kat laki2..lelaki semua sama jek"..the words lelaki tuh merangkumi semua lelaki kt dunia ni...kalau yek pon kena dump ngn BF*bukan FB* korang pon, ckp jek "Aku benci Brat Pitt sebab dump kan ak and pilih Angelina colie *Jolie ejaan sebenar*..2 salah satu contoh la..be specific..jgn buat statement yang boleh mengecilkan hati kesemua kaum lelaki..okeh?

nak lagi?

3.ni yang last kut...korang boleh benci lelaki kalo korang rasa Allah itu salah...
kunun2 nk lawan takdir la kan.lelaki untuk wanita dan wanita untuk lelaki..
Allah dh ciptakan benda kt muka bumi ni berpasangan..so, korang kena terima hakikat yang wanita dijadikan untuk lelaki dan lelaki dijadikan untuk wanita..ada malam ada siang..ada hidup, ada mati.ada Luna Maya ada Ariel Peterporn..opss..salah perumpamaan..so, memang xleh lari kenyataan, kena terima jek...


moral of the story, JANGAN BENCI LELAKI..
sebab?
sendiri mau ingat lah yek...
p/s: kalau ada mane2 ayt yang berkemungkinan boleh disalah tafsirkan, tlong inform..takot2 xselari dgn apa yang nk disampaikan.
Assalamualaikum...

4 comments:

alexa yussida said...

saya tak benci lelaki ^^,

hehe..rindu baba la plakkk..ishk

Mr.Eyes said...

harap bersabar yek cik alexa..
adab perantauan...
rindu akn keluarga dh jd kebiasaan..
sy yg dekat ni pon rindu, apatah lagi cik alexa yek...kirimkan doa buat mereka..insya allah terubat rindu tu...

Dark Chocolate said...

kite tkde hak utk membenci siapa2 :)

Mr.Eye said...

dark chocolate:
taw xpe.. ;)